Starte og eie egen frisørsalong - yay or nej?
Det å starte frisørsalong er for mange en stor drøm, men det kan være tøft å skulle satse helt alene. Konkurransen om kundene og dyktige frisører er større en noen gang, og det å drifte en salong har aldri vært dyrere. Det å få tilgangen til et populært brand med et gjennomprøvd konsept, stordriftsfordeler, profesjonell markedsføring og ikke minst et apparat som hjelper deg fra A til Å kan derfor både være en tryggere, mer lønnsom, og lettere vei å gå når man vil gjøre drømmene om til virkelighet.

Hva vil det si å bli en franchisetaker ?
Å blir franchistaker i Föhn vil si at man starter sin egen salong og eier den selv, men man får benytte Föhn sitt brand og konsept. Et allerede sterkt etablert og populært konsept gir raskere kundevekst og god omsetning og man får tilgang til mange stordrifstfordeler som gir bedre lønnsomhet og større mulighet for å lykkes med å bygge en stor verdi i ditt selskap og for deg selv som eier og driver.

Hvilken fordeler er det å drive en Föhn franchise?
Fordelen er mange og de er store. Foruten at man får tilby sine kunder Föhn konseptet og hele vårt apparat som alltid jobber for å optimalisere konsept og styrke merkevaren, får man tilgang til svært gode innkjøpsavtaler, profesjonell sentral og lokal markedsføring, motivasjons-programmer, kurs og videreutvikling av deg og dine ansatte, hjelpt til rekruttering og ansettelser, HR, forhandlinger, regnskap og mye mer.

Er det noe å tjene på å være Föhn franchisetaker?
Absolutt! Hele poenget med å bli franchistaker er å få et bedre grunnlag til å drifte din salong på en lønnsom måte som bygger verdier for deg. Og ikke minst et ekstremt viktig element - du vil nyte godt av all «now how» Föhn har for at du skal lykkes best mulig med din salong.

Hvem kan bli franchisetaker?
Alle kan bli franchisetaker hos Föhn enten du har en eller flere salonger i dag, eller du ønsker å starte egen salong. Vi hjelper deg med alt du skulle trenger fra A til Å, slik at du på en trygg, god og lønnsom måte kan starte din din franchisesalong.

Hva er kriteriet for å bli en franchisetaker?
Man brander og drifter sin salong etter Föhn konseptet. Du og dine medarbeider får selvfølgelig grundig og god innføring og opplæring i konsept og drift. Vi har en egen konsepthåndbok som gjør det enkelt for deg og dine å ha kontroll og oversikt. Utover det har vi en enorm kjærlighet til faget og et svært viktig fundament i Föhn familien er vår faglige stolthet og hvordan vi etterstreber å alltid levere kvalitetsopplevelser av beste sort.

Hvor mye kan man forvente å tjene?
En franchisesalong riktig driftet etter Föhn prinsippene bør kunne forvente en resultatmargin på 10-15%. Man bør aldri forvente seg å skape store overskudd i oppstartsfasen av en bedrift, men som eier av en Föhn Franchisesalong bør man allerede etter få år, i tillegg til egen inntekt, se gode overskudd og kanskje allerede ta ut utbytte til deg som eier.

Hva er investeringen?
Investeringen er inventar og utstyr som skal til for å få salongen opp å gå. Der nyter du også godt av våre svært gode innkjøpsavtaler og vi hjelper deg med alt fra arkitekt til monteringspartnere. Mye av inventar og utsyr kan være smart å lease i en oppstartsfase, slik at man ikke nødvendigvis eksponerer alle sparepengene sine knyttet til oppstarten, det vil vi også kunne hjelpe til med gjennom våre samarbeidspartnere.

Koster det mye å bli franchisetaker?
Som franchisetaker betaler man en prosent av omsetningen som dekker franchiseavgift og markedsføringsbidrag. Dette tas med i budsjetteringen av din salong og er tatt høyde for når vi snakker om mål på 10-15% resultatmargin.

Skal vi gjøre drømmer om til virkelighet sammen?
Enten du driver salonger i dag og vil knytte deg til oss, eller du lurer på å starte for deg selv - det er supermoro å driven en Föhn salong, det er lønnsom og lett å komme i gang, og vi er der alltid for deg.

Vil du vite mer?
Registrer deg under å få tilsendt en brosjyre på mail. Vi håper å høre fra deg og tar med største glede en uforpliktende prat!